Taxi Frankfurt Airport

Professionele & exclusieve luchthavenvervoer
Frankfurt Airport
Frankfurt Airport BS
Frankfurt Airport terminal

Info

Tag Frankfurt Airport
Adres 60547 Frankfurt, Germany

Omschrijving

Boek nu bij ons online snel en gemakkelijk een taxi naar Frankfurt Airport. We hebben verschillende vervoerssoorten in verschillende prijsklassen dus ook de beste deal voor u. Bekijk hier onze tarieven en vervoerssoorten.

De luchthaven van Frankfurt is de grootste van Duitsland. Het is een belangrijke Europese ‘mainport’ die in 2005 ruim 52 miljoen passagiers verwerkte. In 2015 verwerkte de luchthaven 61 miljoen passagiers. In 2016 zakte dit aantal naar 60,7 miljoen, waarmee het de vierde luchthaven van Europa is, na Londen-Heathrow, Parijs-Charles de Gaulle en Amsterdam Schiphol Airport. In 2011 is er eindelijk een vierde baan bijgekomen, nadat de beslissing daarover is vele malen was uitgesteld. Angela Merkel zat in de eerste vlucht die op deze nieuwe baan landde.

Frankfurt fungeert als een belangrijke mainport in West-Europa. Frankfurt handelde in 2007 de meeste passagiers af van en naar Spanje (21,9 miljoen). Daarna volgden Groot-Brittannië (11,5 miljoen), Italië (10,9 miljoen) en Turkije (10,0 miljoen). Op de vijfde plaats staat het eerste land buiten Europa, de Verenigde Staten met 9,6 miljoen passagiers.

Er zijn twee terminals op de luchthaven. Terminal 1 is de grootste terminal en bestaat uit drie zones (A, B en C). Deze terminal wordt vooral gebruikt door Lufthansa en de Star Alliance. Terminal 2 wordt vooral gebruikt door de oneworld luchtvaartalliantie en de SkyTeam luchtvaartalliantie. Een derde terminal is in aanbouw op het terrein van de voormalige Amerikaanse luchtbasis aan de zuidkant van het vliegveld. Die nieuwe terminal zal bestemd zijn voor intercontinentale vluchten en moet de capaciteit van de luchthaven verhogen naar zo’n 90 miljoen passagiers. De verbinding tussen de terminals wordt onderhouden door de zogeheten Skyline, een onbemande automatische trein.

Vanaf de luchthaven kun je op zo’n 293 bestemmingen vliegen. Belangrijke bestemmingen vanaf Frankfurt Airport zijn Berlijn Tegel Airport, Hamburg Airport, London-Heathrow Airport, Zürich Airport, Wenen Airport en Madrid Barajas Airport.

Boek een Taxi naar Frankfurt Airport
Scan de code