Amsterdam Amstel Station

Professionele en beste prijs-kwaliteitverhouding taxi diensten

Taxi Amsterdam Amstel Station

Boek een taxi bij ons van of naar Amsterdam Amstel Station. Amsterdam Amstel Station in Amsterdam Oost is een van de treinstations van Amsterdam. Het ligt 5 km ver van het centrum en u kunt bij ons een taxi van Amsterdam Amstel Station naar het centrum boeken vanaf € 30,-. Het ligt 20 km ver van Amsterdam Schiphol Airport en u kunt bij ons een taxi boeken van Amsterdam Amstel Station naar Amsterdam Schiphol Airport tegen een startprijs van € 45,-. Het ligt 9 km ver van Amsterdam Zuidas en u kunt bij ons een taxi boeken van Amsterdam Amstel Station naar Amsterdam Zuidas vanaf € 30,00. Het ligt op 3 km van het Amsterdam RAI. Het ligt op 4 km van het World Trade Center Amsterdam.

Op 15 oktober 1939 werd door koningin Wilhelmina Station Amsterdam Amstel geopend als onderdeel van Spoorwerken Oost waarmee tussen Amsterdam Centraal en Amstel alle straten overbrugd werden door spoorviaducten. In 1977 werd Station Amstel naar een treinstation tevens een metrostation. In 2001 werd het station grondig gerenoveerd.

Bij de opening in 1939 kreeg het Amstelstation een tramverbinding, de tramlijnen 5 en 25 werden toen hierheen verlengd. Voor de trams werd ‘beneden’ een ruim emplacement op het Julianaplein aangelegd. In 1945 keerde lijn 25 echter niet terug. In 1948 en 1949 reed er een tijdelijke tramlijn S. Sinds 1961 reed tramlijn 7 naar het station. Deze werd in 1977 opgevolgd door tramlijn 12 die sindsdien hier zijn eindpunt heeft.

Het Amstelstation is verder te bereiken met de metrolijnen 51 (Isolatorweg – Centraal Station), 53 (Gaasperplas – Centraal Station) en 54 (Gein – Centraal Station) De Amstelveenlijn is vanaf 3 maart 2019 vervangen door Metrolijn 51.

Het busstation bevond zich tot 2015 ‘boven’ op hetzelfde niveau als het station en was te klein in omvang voor alle lijnen waarvan een aantal elders hun halte hadden. Tot de ingebruikname van de metro en later de Flevospoorlijn was het, afgezien van het Centraalstation, met rond de 20 buslijnen het drukste overstappunt van Amsterdam. Na de ingebruikname van de metro in 1977 en de Flevospoorlijn in 1987 nam het aantal streekbuslijnen af en kreeg Eurolines het oude streekbusstation tot zijn beschikking.

Boek een Taxi

EN DE PRIJS?

Geen zorgen. We hebben alleen vaste tarieven en de meest concurrerende deals. Geen extra of verborgen kosten!
Bekijk Tarieven

Alleen gekwalificeerde chauffeurs

Onze chauffeurs zijn professioneel opgeleid en ze beschikken over een geldige chauffeurs vergunning en -diploma. Ze kennen de wegen, oriëntatiepunten en alle populaire bestemmingen heel goed. Onze chauffeurs zijn vriendelijk en spreken zowel Nederlands als Engels.

Boek Nu

Our Transfers

Scan de code