Hoofddorp

Professionele en beste prijs-kwaliteitverhouding taxi diensten

Taxi Amsterdam Hoofddorp

Boek een taxi bij ons van of naar Hoofddorp gelegen in Amsterdam Zuid-West is de hoofdstad van de gemeente Haarlemmermeer. Het is 30 km ver van het centrum van Amsterdam en u kunt bij ons een taxi boeken van Hoofddorp naar het centrum van Amsterdam tegen een startprijs van € 69,-. Het is 9 km ver van luchthaven Schiphol en u kunt bij ons een taxi boeken van Hoofddorp naar het Schiphol tegen een startprijs van € 35,-. Het is 26 km ver van Amsterdam Bijlmer Arena en Ziggo Dome en u kunt een taxi naar Arena of Ziggo Dome boeken vanaf € 59,-. Het is 18 km ver van Amsterdam Zuidas en u kunt bij ons een taxi boeken naar Amsterdam Zuidas tegen een startprijs van € 39,-. Het is 21 km ver van Amsterdam RAI en u kunt bij ons een taxi boeken van Hoofddorp naar Amsterdam RAI vanaf € 49,-. Het is 20 km ver van Amsterdam World Trade Center en u kunt bij ons een taxi boeken van Hoofddorp naar WTC Amsterdam tegen een startprijs van € 49,-.

Hoofddorp is een plaats in de provincie Noord-Holland en de hoofdplaats van de gemeente Haarlemmermeer. De plaats had in 2019 75.597 inwoners.

Hoofddorp is in weerwil van de naam een grote plaats geworden. Dit heeft zich in een zeer korte periode voltrokken: in 1970 woonden er nog zo’n 9.000 mensen in het dorp, in 2009 al meer dan 73.000. De verwachtingen zijn dat Hoofddorp in 2020 ruim 90.000 inwoners heeft; dit komt vooral door de nieuwbouwwijken die in het zuiden en westen van Hoofddorp gepland zijn.

Na de drooglegging van de Haarlemmermeer (1849-1852) werd in 1853 besloten om twee dorpen te stichten. Deze twee dorpen, Kruisdorp en Venneperdorp, waren in het midden van de polder gesitueerd. Op 11 juli 1855 werd de Haarlemmermeer een zelfstandige gemeente met mr. M.S.P. Pabst als burgemeester. In de gemeenteraadsvergadering van 12 november 1868 werd besloten het toenmalige Kruisdorp voortaan “Hoofddorp” te noemen. Er bestond namelijk al een Kruisdorp in Zeeland. In hetzelfde jaar werd Venneperdorp omgedoopt in Nieuw-Vennep. De ontwikkeling van Hoofddorp verliep voorspoediger dan die van Nieuw-Vennep. Het werd dan ook al spoedig het belangrijkste dorp van de gemeente, al had Badhoevedorp (ook gelegen in de Haarlemmermeer) lange tijd meer inwoners.

Boek een Taxi

EN DE PRIJS?

Geen zorgen. We hebben alleen vaste tarieven en de meest concurrerende deals. Geen extra of verborgen kosten!
Bekijk Tarieven

Alleen gekwalificeerde chauffeurs

Onze chauffeurs zijn professioneel opgeleid en ze beschikken over een geldige chauffeurs vergunning en -diploma. Ze kennen de wegen, oriëntatiepunten en alle populaire bestemmingen heel goed. Onze chauffeurs zijn vriendelijk en spreken zowel Nederlands als Engels.

Boek Nu

Our Transfers

Scan de code