Taxi Rotterdam The Hague Airport

Professionele & exclusieve luchthavenvervoer
rotterdam airport terminal
rotterdam airport entrance

Info

Tag Rotterdam The Hague Airport
Adres Rotterdam Airportplein 60, 3045 AP Rotterdam, Netherlands

Omschrijving

Boek nu bij ons online snel en gemakkelijk een taxi naar Rotterdam The Hague Airport. We hebben verschillende vervoerssoorten in verschillende prijsklassen dus ook de beste deal voor u. Bekijk hier onze tarieven en vervoerssoorten.

Rotterdam The Hague Airport, voorheen Rotterdam Airport en bij de aanleg in 1956 Vliegveld Zestienhoven genoemd, is sinds eind 2006 na Eindhoven Airport het tweede regionale vliegveld van Nederland, gemeten naar het aantal reizigers. Het vliegveld ligt in de Zestienhovensepolder, net ten noorden van Rotterdam. De luchthaven is eigendom van de Schiphol Group, met als aandeelhouders de Staat der Nederlanden, en de gemeenten Amsterdam en Rotterdam. In 2010 passeerden ruim 1 miljoen passagiers de luchthaven, een stijging ten opzichte van het jaar ervoor.

De luchthaven heeft één start- en landingsbaan, die afhankelijk van de windrichting in noordoostelijke en zuidwestelijke richting kan worden gebruikt. Er zijn geen aviobruggen, er wordt gebruikgemaakt van vliegtuigtrappen. Afhankelijk van de afstand tussen vliegtuig en terminal lopen de passagiers naar het vliegtuig of worden ze met een bus gebracht.

Rotterdam The Hague Airport is een passagiersluchthaven voor lijnvluchten, chartervluchten en zakenvluchten. Incidenteel vindt een vrachtvlucht plaats. Daarnaast wordt de luchthaven gebruikt voor de kleine luchtvaart (lesvluchten, sportvluchten, en rondvluchten). Het vliegveld wordt ook aangedaan door regeringsvluchten.

De luchtvaartmaatschappijen Transavia en BA CityFlyer zijn de grootste gebruikers van de luchthaven. Een aantal Boeing 737’s van Transavia heeft hier een vaste standplaats. Sinds eind maart 2014 vliegt BA CityFlyer vier keer per dag tussen Rotterdam en Londen City. ‘s Zomers wordt de luchthaven door onder andere Corendon Airlines, TUI fly België en TUI fly Nederland benut voor vakantievluchten naar Turkije, Marokko, Griekenland, Spanje en de Canarische eilanden en Kroatië. Sinds december 2018 voert Pegasus Airlines rechtstreekse vluchten uit van en naar Istanboel. Bovendien voeren Flybe en Transavia seizoensgebonden chartervluchten uit naar IJsland, Zweden, Finland en de Kanaaleilanden.

Zakenvluchten vanaf Rotterdam Airport worden uitgevoerd door onder meer JetNetherlands. Ook hebben vier zakenjets van Shell Aircraft er hun basis voor eigen vluchten van oliemaatschappij Shell. Bijzondere vluchten werden tot 2017 uitgevoerd door Tyrol Air Ambulance met gips- en parasolvluchten voor repatriëring van zieke vakantiegangers.

Het vliegveld is ook de thuisbasis van de Vliegclub Rotterdam en de Rotterdamsche Aero Club. Tevens is er een traumahelikopter van het type EC135 T2 (PH-ULP) gestationeerd. Deze wordt uitgebaat door ANWB Medical Air Assistance.

Boek Taxi Rotterdam Airport
Scan de code